dilluns, 15 de juny del 2009

Parque de Ofelia Nieto - 6.76 km

La meva primera sessió a Madrid estava prevista en 6.4km, i finalment n'he fet 6.76.
M'ha fet il·lusió tornar a córrer per Madrid. La ruta d'avui passa per un parc no gaire gran, el Parque d'Ofelia Nieto, que té algunes rampes i camins sense asfaltar. I després he passat per la Ciudad Universitaria, que és un bon lloc per córrer, amb pocs semàfors i voreres amples.
Avui he anat a córrer abans d'esmorzar, i he trobat a faltar una mica d'energia. Però m'he sentit una mica millor que en les últimes sessions. Ultimament m'estava desmoralitzant una mica...

Us deixo una foto del Parque de Ofelia Nieto:


Aquí teniu la ruta:

divendres, 12 de juny del 2009

Final de la cinquena setmana

Bé, final de la cinquena setmana de sessions programades, però ja en fa gairebé set que vaig començar a entrenar.
Els últims quinze dies he perdut la constància. M'he saltat sessions, i també per primera vegada no he pogut completar un entrenament tal com el tenia programat.
Haig de reflexionar una mica per tornar a agafar el ritme de sortir a córrer 4 dies a la setmana. De fet, en aquest sentit seria positiu ser més regular, i córrer els mateixos dies cada setmana.
Malgrat que s'ha allargat durant masses dies, estic satisfet d'haver corregut amb més desnivell del que acostumo a fer.
Tinc dubtes de si podré correr una marató de muntanya a l'octubre, o si em farà falta seguir entrenant. És important ser conscient de les meves capacitats, i si necessito entrenar durant més temps, doncs ho faré. El programa d'entrenament que segueixo et "garanteix" acabar una marató "plana", i malgrat que ja conto que s'allargui més, només les sensacions que tingui em diran si estic preparat o no per la muntanya.
D'altra banda, ara estaré un parell de dies sense entrenar, i després faré un canvi d'aires. Aquest estiu (el que queda de juny, i tot el juliol) estaré a Madrid. Això m'ajuda perquè em permet córrer per llocs que no conec, i a més, Madrid està molt ben comunicat amb "la sierra", i és més fàcil per mi anar almenys un cop a la setmana a córrer per muntanya.

Sigueu feliços!

dimecres, 10 de juny del 2009

Turó de Valldaura - 19.85 km

Per fi he fet la sessió que estava prevista en 16 km, i que finalment ha estat de 19.85.
Sincerament, una sessió per oblidar. Malgrat que l'he completat, he caminat alguns trams i fins i tot m'he aturat a descansar. No em sento gens satisfet del meu rendiment, però desanimar-me haig d'intentar buscar el per què la sessió se m'ha fet tant dura, i com solucionar-ho.
D'una banda, cal tenir en compte el fet que la sessió tenia desnivell, amb diferents pujades i baixades. Però fins al quilòmetre 8, aproximadament, he corregut sense masses problemes.
L'esgotament m'ha arribat de cop, més o menys al coll de la Ventosa. Era un esgotament de tipus muscular. Vull dir que no tenia les pulsacions excessivament altes, ni respirava molt ràpid. Simplement, les cames no donaven de si.
És per això que crec que el que m'ha passat és que m'he quedat sense piles. Havia menjat aproximadent una hora abans de sortir a entrenar, però crec que he menjat poc. De fet (i em sento molt estúpid ara que ho penso) he menjat menys avui que per la Cursa del Corte Inglés, que era més curta i més plana.
En fi, en una pel·lícula vagi sentir que som la suma de les nostres experiències. I d'una mala sessió també guanyem experiència dels errors que no hem de repetir.

Una foto de la torre de vigilància al cim del turó de Valldaura:



Aquí teniu la ruta:


Sigueu feliços!

dilluns, 8 de juny del 2009

Intent de 16 km

Porto uns dies que no segueixo el programa d'entrenament. Una mica de falta de ganes, una mica de falta de temps, una mica de pluja...
Avui m'havia decidit a fer una sessió llarga, de 16km. He menjat una mica, m'he preparat i he sortit. Però no estava gens fi, i quan encara no portava dos quilòmetres he hagut de parar. Em sentia molt cansat, tenia les pulsacions molt altes i la respiració molt ràpida. Fa quatre dies que no entreno, i més aviat m'hauria de sentir fresc que no pas cansat.

Suposo que avui era d'aquells dies en que no tocava correr. He tornat cap a casa. Espero que demà podré fer la sessió llarga que tenia prevista, i tornar a rependre l'entrenament.

dimarts, 2 de juny del 2009

Parc del Clot - 5.82 km

Els últims dies no he estat massa animat, i no he entrenat tots els dies que tenia previst. Però intentaré compensar-ho aquesta setmana.
Avui tocava una sessió de 4.8km, i n'he fet 5.82. La ruta és bastant planera, amb una petita rampa al Parc de Sant Martí.
El parc del Clot és petit, però és un bon lloc per fer sessions de sèries, perquè té un recorregut pla marcat de 700m. Jo fa bastant temps que no faig sèries...
Avui m'he sentit molt bé físicament. Probablement, perquè he descansat tres dies seguits. Hauria de mirar de ser més regular, i repartir bé els dies d'entrenament i de descans. Però haver fet aquests tres dies de repós no crec que hagi estat negatiu.

Us deixo una foto del Parc del Clot:


I la ruta:


Sigueu feliços!