diumenge, 20 de setembre del 2009

Cursa de la Mercè 2009 - 10 km

Avui he participat a la cursa de la Mercè.
El recorregut sortia de sota el Palau de Montjuïc, i després anava per la Gran Via fins al carrer Marina i tornava cap a la plaça Espanya.
Estic molt content de com m'ha anat la cursa. Malgrat que encara em queden 4 sessions per acabar el programa d'entrenament pels 10km en 70min, he rebaixat aquest objectiu de manera significativa.
No he escalfat massa abans de la cursa, i el primer quilòmetre he corregut "suau". Després he començat a correr més, però sempre a un ritme que em sentia cómode, sense preocupar-me de les pulsacions, etc.
I a cada quilòmetre mirava el temps que portava i pensava "vas molt bé". I així fins al final. Potser els últims dos quilòmetres he començat a sentir-me una mica cansat, però tampoc he baixat massa el ritme. Simplement m'han semblat més llargs.
Estic content del temps que he fet, perquè sé que el puc millorar més. Sense entrar en detalls, diré que les meves necessitats fisiológiques potser han fet baixar una mica el meu rendiment XD.

La nota negativa de la cursa ha estat a l'arribada, quan un corredor s'ha enfadat amb mi i m'ha insultat, i sincerament encara no tinc clar perquè. Ja estavem sobre les estores de l'arribada, on la gent estava molt apretada. Però no sóc conscient ni d'haver-li tirat una espenta, ni d'haver-lo molestat.
Però sincerament, l'experiència en general ha estat tan bona que aquest detall no em fa tenir ni de lluny un mal record d'aquesta cursa.

La font Màgica, poc abans de la sortida:


El recorregut de la cursa de la Mercè

dimecres, 16 de setembre del 2009

Diagonal - 5.81 km

Avui tocava una sessió de 3x12 min, amb 2 minuts descans.
He fet un recorregut "clàssic", seguint la Diagonal fins al Fórum.
M'he sentit molt bé. De fet, penso que un bon indicador del meu estat de forma, és que cada vegada em "molesta" més haver-me de parar als semàfors.


Un foto de la Diagonal:


El recorregut d'aquesta tarda:

dilluns, 14 de setembre del 2009

Voltants de l'Estació de França - 6.65 km

De tornada a Barcelona tocava una sessió de 15-12-10 min. amb 3 minuts de descans.
Ara que torno a l'universitat tinc menys temps per córrer, i haig de fer rutes que acabin prop de casa per guanyar temps. Això em limita una mica les possibilitats, així que probablement tocarà repetir algun parc, o alguna zona.
Avui he anat per la Meridiana i el carrer Marina, he donat la volta a l'estació de França i he tornat pel voltant del Parc de la Ciutadella.

Una foto de l'hotel Arts:


El recorregut d'avui:

dimecres, 9 de setembre del 2009

Parque del Retiro - 6.97 km

Aquesta sessió consistia en 10 sèries de 3 minuts, amb 2 minuts de descans. He fet essencialment la mateixa ruta que aquest matí, allargant-la una mica.
Malgrat que no fa molt temps que entreno amb regularitat, noto que he millorat significativament, mantenint un ritme més ràpid a una mateixa freqüència cardíaca.
Veure aquests progressos m'anima molt. També el fet de suportar sense problemes les sessions dobles em fa sentir molt bé.

Part del monument al costat de l'estany gran, al Retiro:


El recorregut d'aquesta tarda:

Parque del Retiro - 5.66 km

La sessió d'aquest matí consistia en 3 sèries de 10 min. He anat pel Parc del Retiro, com ja és habitual aquests últims dies.
Ultimament quan entreno, seguint alguns consells de la revista Sport Life, divideixo la sessió en tres parts. La primera part la faig a un ritme suau, la segona a un ritme mig, i la tercera a un ritme alt. Durant tota la sessió (excepte en els descansos entre sèries, que camino) mantinc el ritme cardía entre el 80% i el 90% de la freqüència cardíaca màxima.


Una foto des del túnel de roca al costat de l'estany petit, al Retiro:


La ruta d'avui:

divendres, 4 de setembre del 2009

Parque de Eva Perón - 5.14 km

Aquesta tarda tocaven 30 min. de carrera contínua. He fet un recorregut per carrers de Madrid fins al parc d'Eva Duarte de Perón.
Aquest és petit, sobretot comparat amb la majoria de parcs de Madrid. No és un bon lloc per córrer, perquè és petit i a més hi ha (o almenys quan hi he anat, hi havia) molta gent. Potser, en tot cas, hi ha alguna zona on es poden fer rectes curtes (50 o 100 m, com a molt).
M'he sentit bastant fresc al llarg de la sessió. Després de l'entrenament de dimecres, on em vaig sentir molt cansat, necessitava un dia com avui per recuperar la moral. De totes maneres, aquesta setmana que bé tornaré a entrenar dos dies seguits, per poder acabar l'entrenament amb el termini que m'he proposat.

Una font del parc. Ja s'estava fent de nit, per això la foto ha quedat fosca:


El recorregut d'aquesta tarda:

Puerta de Alcalà - 6.54 km

En la sessió matinal d'avui tocava 8x3 min., amb descans de 2 minuts. He fet un recorregut zigzaguejant per tot el Parc del Retiro.
He procurat ser progressiu. La primera tirada de 3 minuts la he fet suau, i després en cada tirada he augmentat el ritme.
Malgrat que m'agrada córrer per llocs diferents, el fet de tenir el Retiro tant a prop, i que no tinc altres parcs grans (tans grans) a la vora, m'ha fet repetir aquests dies. Cal dir que el Retiro és un lloc agradable per córrer, i malgrat haver-hi anat tants dies seguits, cada dia he descobert algun racó que no havia vist.

La Puerta de Alcalà:


El recorregut d'avui:

dimecres, 2 de setembre del 2009

Parque del Retiro - 6.24 km

La sessíó d'aquesta tarda he fet 5x6 minuts, amb descans de 2 minuts. He fet la volta al Retiro per fora, passant per la Puerta de Alcalá.
Aquesta vegada si que m'he sentit molt esgotat. He acabat amb els genolls molt carregats. Amb el nivell de forma que tinc actualment, si faig una dia amb sessió doble, després haig de descansar un dia sencer.
La sessió ha anat bé, però el fet d'estar cansat ha fet que no rendís tant. Intentava augmentar el ritme, però el cansament muscular no m'ho permetia (malgrat que no tenia les pulsacions massa altes).


Un passeig del Parque del Retiro:


El recorregut d'aquesta tarda:

Atocha - 5.29 km

En la sessió d'avui tocaven 30 min. de carrera contínua. He anat pel Retiro fins a l'estació d'Atocha.
M'he sentit una mica cansat. Segurament arrossego el cansament d'ahir. De totes maneres, aquesta tarda tornaré a entrenar. Estaré atent a qualsevol símptoma de sobrecàrrega, etc. però malgrat que estic cansat em sento bé.

El monument a les víctimes dels atemptats de l'11 de Març, a l'estació d'Atocha:


El recorregut d'aquest matí:

dimarts, 1 de setembre del 2009

Parque del Retiro - 5.46 km

De nou avui he fet sessió doble. Aquesta tarda tocava 5x5 minuts amb 2 minuts de descans. He tornat al Retiro, recorrent el parc improvitsant.
Malgrat que encara feia calor, ha estat una sessió agradable. En general, porto molt bé fer sessions dobles, potser perquè no són sessions massa llargues. Com que porto un dia de retard en el programa que m'he fet, demà intentaré tornar a entrenar, sense deixar un dia descans.


El llac del Parque del Retiro:


La ruta d'aquesta tarda:

Parque del Retiro - 5.52 km

Avui tocava una sesssió de 2x12 minuts, amb 3 minuts de pausa. He anat al Parc del Retiro.
Fa tres dies que volia fer aquesta sessió, però amb el viatge a Madrid l'he hagut de posposar.
Com que estic allotjat molt a prop del Retiro, els propers dies hi tornaré. És prou gran per anar-hi a córrer més d'un dia i no acabar-ne fart.
Els tres dies de descans m'han anat bé. Avui em sentia molt fresc.

L'estàtua de l'àngel caigut, al Parque del Retiro:


El recorregut d'avui: