dijous, 27 d’agost del 2009

Séries al Parc del Clot - 4.94 km

Aquesta sessió consistia en 10 min. d'escalfament a ritme suau, 10x30 seg. amb un minut de descans, i 10 min. més de relaxació a ritme suau.
He anat a fer les séries al parc del Clot, on hi ha un tram recta, amb no gaire gent, ideal per entrenar.
Em sento una mica cansat, després d'haver fet de nou sessió doble. Però d'altra banda m'encanta sentir-me així.

Una foto de l'"skyline" de Barcelona, amb la Sagrada Família. Una llàstima que hagi quedat un pel borrosa.



Aquí teniu el recorregut:

Turó Parc - 4.31 km

La sessió d'avui consistia en córrer 8x3 minuts, amb dos minuts de descans. Però la veritat és que m'he equivocat i he corregut 3x8 minuts. Esperem que no em passi gaire sovint, però per un dia no passa res.

Aquests dies estic a Barcelona. He anat per la Diagonal fins al Turó Parc. Ja no recordava que era córrer amb per ciutat, amb tants semàfors...

Malgrat la confusió m'he sentit bastant bé. I crec que si hagués fet l'entrenament que em tocava també l'hagués pogut sense problemes.

Aquí teniu una foto de l'entrada principal del Turó Parc:


I el recorregut que he fet:

dimarts, 25 d’agost del 2009

Séries al Sagrat Cor - 4.85 km

La sessió d'avui (bé, la segona sessió d'avui, perquè avui també he doblat) consistia en 10 min. d'escalfament a ritme suau, 3x80 metres sprint, 10 min. a ritme alt i 10 min. més de relaxació a ritme suau.
He fet l'escalfament pujant al turó del Sagrat Cor, on hi ha una plaça. En aquesta plaça he fet les rectes de 80 metres, i després he seguit per carrers i camins per acabar de completar l'entrenament.
La veritat és que avui si que sentia el cansament de la sessió del matí. Però també he de dir que, vigilant de no sobreentrenar, m'agraden aquestes sessions dobles, perquè m''agrada sentir-me cansat al final del dia.

Un lloc per descansar en acabar l'entrenament:


El recorregut que he fet:

dilluns, 24 d’agost del 2009

El Pont Vermell - 4.71 km

La sessió d'avui consistia en 25 min. de córrer a ritme alt. He fet una ruta per camins i carrers d'Arbúcies, acabant al pont Vermell. La ruta té algunes rampes significatives, però principalment són de baixada.

Com que he sortit a córrer molt aviat del matí, avui no he patit la calor dels altres dies. Però no m'he sentit tan bé com diumenge. De fet m'he sentit bé, però és que diumenge em sentia molt bé. Potser hi ha ajudat el fet que havia dormit poc, i em sentia una mica cansat.

Una foto del pont Vermell:


Aquí teniu la ruta:

Rec de la Plana - 4.59 km

Em sento molt motiva, i amb bona forma. Així que avui he decidit fer sessió doble. Després de la ruta del matí, fins a la bassa de la Farga, la següent sessió que tocava també intervals, aquest cop 6-8-6-4 (minuts) de córrer, amb intermitjos de 2 minuts de caminar.
És una ruta per pistes i camins d'Arbúcies. He anat per carrers i pistes d'Arbúcies fins a l'inici del tram "transitable" del rec la Plana, i l'he seguit fins al final. Després he tornat a casa per carrers d'Arbúcies.
El tram del rec és pla, i la resta té diverses rampes.

Com que em sento molt bé, potser faré algunes modificacions al programa d'entrenament que pensava seguir originalment.

Una foto del camí del rec de la Plana. La foto no la vaig poder fer quan vaig fer la ruta, perquè ja se m'havia fet fosc, i la vaig fer l'endemà.


I el recorregut:

diumenge, 23 d’agost del 2009

Bassa de la Farga - 3.82 km

Avui tocava una sessió dividida en tres intervals de córrer 6 minuts, amb 2 minuts de caminar entremig. Aquestes sessions d'intervals "llargs" també procuro fer-los amb algun recorregut agradable. És diferent si toca fer sèries curtes, de per exemple 100 metres.
He fet una ruta per camins d'Arbúcies, fins a la bassa de la Farga. La ruta té algunes rampes la primera meitat, i al final és essencialment plana.
Em sento amb bona forma.

La bassa de la Farga:


I aquí teniu el recorregut d'avui:

dijous, 20 d’agost del 2009

Programa 10 km

Demà començaré el nou programa d'entrenament, amb l'objectiu de córrer 10 km en 70 minuts. No és un objectiu excessivament ambiciós, i de nou la intenció és consolidar la distància més que no fer una gran marca.
El programa és semblant al de 4km. Aquest consisteix en 3 sessions a la setmana. En principi el programa finalitza la setmana del 6 d'Octubre. Si tot va bé, he trobat una cursa de 10km el diumenge 11 d'Octubre, ideal per a provar com a anat tot. És la cursa de fons a Sant Muç, a Rubí.

Sigueu feliços!

Valoracions del Programa 4 km

Potser un programa de 4 km era un objectiu poc ambiciós, però en cap cas ha estat una pèrdua de temps, i assolir objectius, encara que siguin fàcils, sempre produeix satisfacció.
El fet que el programa estigués bastat en temps-ritme cardíac també m'ha agradat. Corro l'estona que toca, al ritme establert. És més fàcil programar les sessions així, i permet sortir a córrer i improvitzar el recorregut sobre la marxa més fàcilment.
D'altra banda és un programa curt, el que fa que dificilment es perdi la motivació.
Finalment, haig de reconèixer que vaig començar seguint el programa amb molta regularitat, i que aquestes dues últimes setmanes he fet moltes modificacions sobre la marxa al calendari. Aquest cop no ha passat res, però per a programes més llargs cal que em centri més.

Ara ja estic pensant en el següent programa que seguiré, per als 10 km. Amb una mica de sort, a finals d'any estaré preparat per una mitja marató. Em sento bé prenent-me les coses amb més calma.

Sigueu feliços!

Volta a Arbúcies - 4.98 km

Com ja us vaig comentar, no tenia possibilitat de fer una cursa aquesta setmana com a prova final del programa d'entrenament 4 km en 28 minuts. Així que he buscat una ruta per Arbúcies, més o menys d'aquesta distància, per provar els resultats del programa.

La ruta és una volta a Arbúcies que ensenya una mica de tot el que té aquest poble. Camins, bosc, la riera, parcs, vistes al Montseny, la Capella, places...
La ruta és molt variada, tant en entorn com en desnivell.

És una ruta circular, malgrat que he parat uns metres abans d'arribar perquè l'esmorzar que havia pres abans de la cursa no estava satisfet del lloc on es trobava. Malgrat això, he tingut molt bones sensacions. He aguantat bé el ritme, malgrat patir a les pujades. Estic especialment content de la recuperació després d'una rampa, doncs amb poc temps tornava a agafar el ritme que volia portar sense problemes.

Aquí teniu una vista d'Arbúcies, des d'un punt al principi de la ruta:


I el recorregut:

dijous, 13 d’agost del 2009

Sagrat Cor - 3.24 km

Avui he fet l'última sessió del programa, a banda de la "prova" final. Tocaven 22 min de carrera contínua.
He fet un recorregut per camins i carrers d'Arbúcies, passant pel passeig de la riera, i pujant després fins a dalt del turó del Sagrat Cor. La ruta té un bon tros de pujada.
Estic satisfet de com m'he sentit avui, malgrat patir una mica a les pujades. Però l'objectiu ara és consolidar la distància, ja arribarà el moment de tirar amunt.

Una vista d'Arbúcies des del Sagrat Cor:


Aquí teniu la ruta:

dilluns, 10 d’agost del 2009

Arbúcies de nit - 3.92 km

Avui he fet la sisena sessió de l'entrenament pels 4km. He fet una ruta nocturna,
per camins i carrers d'Arbúcies. La sessió consistia en 25min de córrer a ritme alt.

La veritat és volia fer una ruta per camins de les afores, però se m'ha fet tard, i m'estava quedant sense llum. Així que he anat cap al poble, i he acabat corrent pels carrers d'Arbúcies. Ara que ho penso, molt poques vegades corro per carrers d'Arbúcies.

Segueixo molt satisfet de com evoluciono amb aquest programa d'entrenament. A diferencia d'altres programes que he intentat seguir, amb aquest tinc temps de consolidar les millores.

Ara ja només queden dues sessions del programa, una de les quals és, en teoria, una prova de 4 km. Com que no tinc possibilitat d'anar cap cursa de 4km aquests dies, buscaré una ruta atractiva de 4km per fer "com si" fos una carrera. Encara que només sigui per evaluar la meva evolució.

Una foto del carrer de la Pietat de nit.


Aquí teniu la ruta:

dimarts, 4 d’agost del 2009

Fomt de Can Pairana - 3.37 km

La sessió d'avui consistia en 20 min de carrera contínua, a ritme alt.
He anat pels voltants d'Arbúcies, per camins i pistes sense asfaltar, fins a la Font de Can Pairana. Cal dir que el recorregut no és la forma més curta d'anar a la font, sino que he fet una mica de volta per complir el temps d'entrenament previst.
La ruta és bastant plana, amb algunes rampes "ocasionals". És una bona ruta per fer ara a l'estiu, perquè hi ha molta ombra.
Em sento bé amb aquest programa d'entrenament. Motiva veure que puc complir perfectament l'objectiu que m'havia proposat. Això em fa pensar en què fixar-se objectius assequibles dóna més bon resultat que estar perseguint un objectiu que sempre es veu massa lluny.

Aquí teniu una foto de la font:


I el recorregut:


Sigueu feliços!